Liczba porcji: 4

Koszt: średni

Czas przygotowania: 45min

Stopień trudnosci: średni

Kaloryczność: wysoka


Arabia

Arabia

Arabska zupa jarzynowa

Składniki

mięso, dowolne 150g
bulion mięsny 1,5 szklanki
pokrajane warzywa 500g (kapusta fasolka szparagowa, kalafior, pietruszka, marchewka)
zielona papryka słodka posiekana 1 łyżka
cebula posiekana 1 łyżka
mleko 1,5 szklanki
liść laurowy
sól

Sposób przygotowania Arabska zupa jarzynowa

Do garnka z zimnym bulionem włożyć pokrajane w drobną kostkę mięso i listek laurowy, posolić i zagotować. Następnie włożyć jarzyny i pod przykryciem dusić 20-30 min., aż zmiękną. Dodawać wówczas stopniowo mleko, uważając aby się nie zważyło; mieszać ciągle ok. 2 min. Podawać na gorąco.

Przepis Arabska zupa jarzynowa dodany 2010-10-05 08:01 przez Kazik

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 0
Oddano 0 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Arabska zupa jarzynowa
Zobacz także inne Zupy oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesiącu
Nigdy

Losowy składnik

Lód
Lód