Liczba porcji: 2-3

Koszt: niski

Czas przygotowania: 1h 10min

Stopień trudnosci: łatwy

Kaloryczno¶ć: ¶rednia


Polska

Polska

Bakłażany smażone

Składniki

800 g bakłażanów
2 łyżki m±ki
100 g tłuszczu
natka pietruszki
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania Bakłażany smażone

Bakłażany umyć, ¶ci±ć czubki od strony szypułki, obrać, pokrajać uko¶nie w niezbyt grube plastry, posypać sol± i pozostawić w chłodnym miejscu na 1 godz. Następnie osuszyć, posypać pieprzem i m±k±, smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron na jasnozłoty kolor. Przed podaniem posypać posiekan± natk± pietruszki.

Przepis Bakłażany smażone dodany 2009-01-29 19:28

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 9.5
Oddano 2 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Bakłażany smażone
Zobacz także inne Dania główne oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesi±cu
Nigdy

Losowy składnik

M±ka
M±ka