Liczba porcji: 3-4

Koszt: niski

Czas przygotowania: 1h 25min

Stopień trudnosci: -

Kaloryczno¶ć: ¶rednia


Polska

Polska

Bakłażany zapiekane II

Składniki

700 g bakłażanów
300 g ziemniaków
250 g pomidorów
1,5 łyżki m±ki
2/3 szklanki wywaru z ko¶ci
pół szklanki oleju
2—3 cebule
sól
pieprz
przyprawa curry do smaku

Sposób przygotowania Bakłażany zapiekane II

Bakłażany umyć, ¶ci±ć czubki od strony szypułki, obrać, pokrajać w niezbyt grube plastry, posypać sol± i pozostawić w chłodnym miejsca na 1 godz. Następnie osuszyć, posypać przyprawami i m±k±, usmażyć z obu stron. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w plastry, posypać przyprawami, podsmażyć. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć. Pomidory umyć, pokrajać w cz±stki. Przygotowane produkty układać w naczyniu tak, aby bakłażany były na spodzie i wierzchu, przesypuj±c jednocze¶nie przyprawami. Zalać olejem i wywarem, wstawić do piekarnika i piec na wolnym ogniu, aż powierzchnia się zarumieni.

Przepis Bakłażany zapiekane II dodany 2009-02-10 09:37

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 0
Oddano 0 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Bakłażany zapiekane II
Zobacz także inne Dania główne oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesi±cu
Nigdy

Losowy składnik

Skórka z cytryny
Skórka z cytryny