Liczba porcji: 4-6

Koszt: wysoki

Czas przygotowania: 1h 55min

Stopień trudnosci: trudny

Kaloryczno¶ć: ¶rednia


Włochy

Włochy

Barchette frutti di mare

Składniki

CIASTO 400 g m±ki, 250 g masła, 4 żółtka, szczypta soli FARSZ
100 g ugotowanych i obranych krewetek
200 g ugotowanych i obranych ze skorupek muli
200 g ¶wieżych prawdziwków
1 pęczek siekanej zielonej pietruszki
100 ml bulionu rybnego
4 łyżki tartej bułki
4 łyżki oliwy
sól
pieprz biały
sos 25 g masła
1 łyżka m±ki
120 ml mleka

Sposób przygotowania Barchette frutti di mare

M±kę przesiać, dodać masło i drobno poszatkować ostrym nożem. Dodać pozostałe składniki, ciasto szybko zagnie¶ć i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Gotowe ciasto rozwałkować na placek o grubo¶ci 4 mm. Tak przygotowanym ciastem wylepić dokładnie dno i brzegi małych foremek w kształcie łódek (barchette). Piec ok. 10 minut w dobrze nagrzanym piekarniku. Grzyby oczy¶cić, umyć i pokroić w cienkie plasterki. Dodać zielon± pietruszkę i podsmażać przez 15 minut na jednej łyżce oliwy. Z podanych składników sporz±dzić beszamel. Rozcieńczyć go bulionem z ryb i zagotować. Poł±czyć ze sob± mule, krewetki i usmażone grzyby. Dodać 2 łyżki rozcieńczonego beszamelu i dokładnie wymieszać.

Przepis Barchette frutti di mare dodany 2009-02-10 13:42

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 0
Oddano 0 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Barchette frutti di mare
Zobacz także inne Dania główne oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesi±cu
Nigdy

Losowy składnik

M±ka
M±ka