Liczba porcji: 35 szt

Koszt: niski

Czas przygotowania: 4h 40min

Stopień trudnosci: średni

Kaloryczność: b. wysoka


Rosja

Rosja

Bezy z bitą śmietaną

Składniki

8 białek
mąka
40dag cukru pudru
szklanka śmietanki

Sposób przygotowania Bezy z bitą śmietaną

Z białek ubijamy pianę. Gdy będzie już sztywna dodajemy cukier puder. Blachę posypujemy mąką i kładziemy na nią łyżką pianę. Pieczemy t letniej temperaturze przez cztery do pięciu godzin. Śmietankę z dodatkiem 2-3 łyżek cukru ubijamy. Bezy po wyciągnięciu wycinamy w środku, uzupełniamy bitą śmietanką i składamy po dwa.

Przepis Bezy z bitą śmietaną dodany 2010-01-06 08:01 przez Jacek

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 0
Oddano 0 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Bezy z bitą śmietaną
Zobacz także inne Tłusty czwartek oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesiącu
Nigdy

Losowy składnik

Anyż
Anyż