Liczba porcji: 4

Koszt: średni

Czas przygotowania: 40min

Stopień trudnosci: łatwy

Kaloryczność: niska


Polska

Polska

Bób firmowy I

Składniki

800 g młodego bobu
1,5 łyżki masła
kieliszek białego wytrawnego wina (100 g)
100 g szynki lub innej wędliny
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania Bób firmowy I

Bób opłukać, zalać wodą, ugotować pod przykryciem. Pod koniec gotowania posolić. Następnie odcedzić, obrać, wlać wino, dodać masło, zmieloną szynkę i przyprawy; dusić do odparowania wina, doprawić.

Przepis Bób firmowy I dodany 2009-02-14 14:21

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 0
Oddano 0 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Bób firmowy I
Zobacz także inne Dodatki oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesiącu
Nigdy

Losowy składnik

Sól
Sól