Liczba porcji: 4

Koszt: niski

Czas przygotowania: 40min

Stopień trudnosci: łatwy

Kaloryczność: średnia


Polska

Polska

Bób po kapitańsku II

Składniki

800 g młodego bobu
2—3 łyżki masła
2—3 łyżki koncentratu pomidorowego
200 g cebuli (dymki lub szalotki)
natka pietruszki
sól
pieprz
cukier do smaku

Sposób przygotowania Bób po kapitańsku II

Bób opłukać, zalać wrzącą wodą, ugotować pod przykryciem. Pod koniec gotowania posolić. Następnie odcedzić, odsączyć, obrać. Cebulę obrać, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą, ugotować na półmiękko, odcedzić, osuszyć, włożyć do bobu. Dodać masło, koncentrat pomidorowy, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy, chwilę poddusić i doprawić.

Przepis Bób po kapitańsku II dodany 2009-02-14 14:18

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 0
Oddano 0 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Bób po kapitańsku II
Zobacz także inne Dodatki oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesiącu
Nigdy

Losowy składnik

Angostura bitters
Angostura bitters