Liczba porcji: 4

Koszt: niski

Czas przygotowania: 35min

Stopień trudnosci: łatwy

Kaloryczność: średnia


Polska

Polska

Brukselka po amatorsku

Składniki

800 g brukselki
łyżka tłuszczu
pół łyżki mąki
2/3 szklanki śmietany
2—3 łyżki koncentratu pomidorowego
sól
cukier
pieprz
tymianek
estragon do smaku

Sposób przygotowania Brukselka po amatorsku

Brukselkę oczyścić, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem cukru, zagotować pod przykryciem. Następnie odkryć na chwilę i gotować pod przykryciem 10—15 min. Miękką brukselkę odcedzić, polać tłuszczem, dodać koncentrat pomidorowy oraz śmietanę wymieszaną z mąką i przyprawy; chwilę pogotować i doprawić.

Przepis Brukselka po amatorsku dodany 2009-02-10 10:47

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 0
Oddano 0 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Brukselka po amatorsku
Zobacz także inne Dodatki oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesiącu
Nigdy

Losowy składnik

Badian
Badian