Liczba porcji: 4

Koszt: średni

Czas przygotowania: 30min

Stopień trudnosci: łatwy

Kaloryczność: średnia


Francja

Francja

Brukselka po francusku III

Składniki

500 g brukselki
50 g orzechów laskowych bez łupin
100 g boczku wędzonego
łyżka masła
sól i cukier do smaku

Sposób przygotowania Brukselka po francusku III

Brukselkę oczyścić, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem cukru, zagotować pod przykryciem. Następnie odkryć na chwilę i gotować pod przykryciem 10—15 min. Orzechy posiekać, podsmażyć na maśle. Boczek pokrajać w kostkę, częściowo stopić, włożyć do odparowanej z wody brukselki razem z orzechami, chwilę poddusić i doprawić.

Przepis Brukselka po francusku III dodany 2009-02-10 10:50

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 0
Oddano 0 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Brukselka po francusku III
Zobacz także inne Dodatki oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesiącu
Nigdy

Losowy składnik

Mąka
Mąka