Liczba porcji: 4

Koszt: średni

Czas przygotowania: 35min

Stopień trudnosci: łatwy

Kaloryczność: średnia


Polska

Polska

Brukselka z papryką

Składniki

800 g brukselki
cebula
2 łyżki tłuszczu
łyżka mąki
3/4 szklanki śmietany
150 g strąków papryki
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól
cukier
pieprz do smaku

Sposób przygotowania Brukselka z papryką

Brukselkę oczyścić, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem cukru, zagotować pod przykryciem. Następnie odkryć na: chwilę i gotować pod przykryciem 10—15 min. Miękką brukselkę odcedzić. Paprykę i cebulę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, podsmażyć, skropić wodą i dusić do miękkości. Połączyć z brukselką, koncentratem pomidorowym i śmietaną wymieszaną z mąką, chwilę pogotować i doprawić.

Przepis Brukselka z papryką dodany 2009-02-10 10:45

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 0
Oddano 0 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Brukselka z papryką
Zobacz także inne Dodatki oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesiącu
Nigdy

Losowy składnik

Angostura bitters
Angostura bitters