Liczba porcji: 4

Koszt: niski

Czas przygotowania: 30min

Stopień trudnosci: łatwy

Kaloryczność: niska


Polska

Polska

Brukselka z pieczarkami

Składniki

800 g brukselki
150 g pieczarek
łyżka masła
3/4 szklanki śmietany
łyżka mąki (płaska)
sól
cukier
pieprz
przyprawa curry do smaku

Sposób przygotowania Brukselka z pieczarkami

Brukselkę oczyścić, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem cukru, zagotować pod przykryciem. Następnie odkryć na chwilę i gotować pod przykryciem 10—15 min. Miękką brukselkę odcedzić. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, połączyć z brukselką, śmietaną wymieszaną z mąką, chwilę podgotować i doprawić.

Przepis Brukselka z pieczarkami dodany 2009-02-10 10:43

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 0
Oddano 0 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Brukselka z pieczarkami
Zobacz także inne Dodatki oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesiącu
Nigdy

Losowy składnik

Banan
Banan