Liczba porcji: 4

Koszt: niski

Czas przygotowania: 30min

Stopień trudnosci: łatwy

Kaloryczność: średnia


Polska

Polska

Brukselka z wody z jajami

Składniki

800 g brukselki
2 łyżki masła
koperek
2 jaja ugotowane na twardo
2 łyżki tartej bułki
sól i cukier do smaku

Sposób przygotowania Brukselka z wody z jajami

Brukselkę oczyścić, opłukać, zalać wrzącą wodą, posolić, dodać cukier, zagotować pod przykryciem. Następnie odkryć na chwilę i gotować pod przykryciem 10—15 min. Miękką brukselkę odcedzić, odsączyć, włożyć do salaterki przesypując posiekanymi jajami i koperkiem, polać zrumienioną tartą bułką wymieszaną ze stopionym masłem.

Przepis Brukselka z wody z jajami dodany 2009-02-10 10:36

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 0
Oddano 0 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Brukselka z wody z jajami
Zobacz także inne Dodatki oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesiącu
Nigdy

Losowy składnik

Lód
Lód