Liczba porcji: 1

Koszt: niski

Czas przygotowania: 20min

Stopień trudnosci: ¶redni

Kaloryczno¶ć: ¶rednia


Arabia

Arabia

Budyń z m±ki ryżowej

Składniki

łyżka m±ki ryżowej
2 płaskie łyżki cukru
pół szklanki mleka
4-6 pistacji
3-4 migdały
sproszkowane ziarna kardamonu

Sposób przygotowania Budyń z m±ki ryżowej

Mleko zagotować, zdj±ć z ognia i powoli wlewać zawiesinę z m±ki ryżowej i niewielkiej ilo¶ci zimnego mleka lub wody. Garnek postawić na ogniu, mieszać do czasu, gdy zacznie gęstnieć. Zdj±ć wówczas garnek z ognia i ostrożnie wsypywać cukier, a gdy się rozpu¶ci, dodać szczyptę kardamonu. Przelać wszystko do niewielkich miseczek i udekorować pokruszonymi pistacjami i migdałami.

Przepis Budyń z m±ki ryżowej dodany 2010-10-22 08:01 przez Kaasia

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 10
Oddano 1 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Budyń z m±ki ryżowej
Zobacz także inne Desery oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesi±cu
Nigdy

Losowy składnik

Skórka z cytryny
Skórka z cytryny