Liczba porcji: 4

Koszt: niski

Czas przygotowania: 50min

Stopień trudnosci: łatwy

Kaloryczność: średnia


Polska

Polska

Buraczki Woroncow I

Składniki

700 g buraków
pęczek rzodkiewek
2 łyżki masła
koperek
pół szklanki śmietany
2,5 łyżki mąki
sól
cukier
goździki i sok z cytryny lub kwasek cytrynowy do smaku

Sposób przygotowania Buraczki Woroncow I

Buraczki wyszorować szczotką pod bieżącą wodą, umyć, obrać, opłukać, wbić goździki, posmarować masłem, zawinąć w folię i upiec w gorącym piekarniku. Następnie wyjąć z piekarnika, zdjąć folię, usunąć goździki, wystudzić. Rzodkiewkę umyć, oczyścić, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach razem z burakami, wymieszać ze śmietaną połączoną z mąką, chwilę pogotować dodać posiekany koperek i doprawić.

Przepis Buraczki Woroncow I dodany 2009-02-10 10:28

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 0
Oddano 0 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Buraczki Woroncow I
Zobacz także inne Dodatki oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesiącu
Nigdy

Losowy składnik

Banan
Banan