Liczba porcji: 4

Koszt: niski

Czas przygotowania: 40min

Stopień trudnosci: łatwy

Kaloryczność: średnia


Polska

Polska

Buraczki zasmażane

Składniki

700 g buraków
cebula
łyżka tłuszczu
pół szklanki śmietany
1,5 łyżki mąki
sól
cukier i kwasek cytrynowy do smaku

Sposób przygotowania Buraczki zasmażane

Buraczki wyszorować szczotką pod bieżącą wodą, umyć, zalać wrzącą wodą, ugotować pod przykryciem lub upiec w gorącym piekarniku. Następnie odcedzić, wystudzić, obrać, zetrzeć na tarce o drobnych otworach lub zemleć. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, podsmażyć, połączyć z mąką, razem zasmażyć. Wymieszać z burakami i śmietaną, zagotować i doprawić.

Przepis Buraczki zasmażane dodany 2009-02-10 09:39

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 0
Oddano 0 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Buraczki zasmażane
Zobacz także inne Dodatki oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesiącu
Nigdy

Losowy składnik

Skórka z cytryny
Skórka z cytryny