Liczba porcji: 4-5

Koszt: niski

Czas przygotowania: 30min

Stopień trudnosci: łatwy

Kaloryczność: średnia


Polska

Polska

Cebula duszona II

Składniki

600 g cebuli (dymki lub szalotki)
2 łyżki masła
łyżka masła lub margaryny do zasmażki
2/3 szklanki rosołu
pół łyżki mąki
natka pietruszki
sól
cukier
sok z cytryny do smaku

Sposób przygotowania Cebula duszona II

Cebulę obrać, opłukać, sparzyć wrzącą wodą, odcedzić, podsmażyć na maśle nie rumieniąc. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć, wlewać powoli zimny rosół, szybko mieszając trzepaczką, zagotować, zalać cebulę, dodać posiekaną natkę pietruszki chwilę poddusić i doprawić.

Przepis Cebula duszona II dodany 2009-03-29 15:20

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 0
Oddano 0 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Cebula duszona II
Zobacz także inne Dodatki oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesiącu
Nigdy

Losowy składnik

Mąka
Mąka