Liczba porcji: 4-5

Koszt: niski

Czas przygotowania: 30min

Stopień trudnosci: łatwy

Kaloryczność: średnia


Polska

Polska

Cebula po karpacku III

Składniki

300 g cebuli (dymki lub szalotki)
2 łyżki masła
1,5 łyżki tłuszczu do grzanek
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
100 g twardego żółtego sera
2 żółtka
12 kromek z długiej bułki
sól
cukier do smaku

Sposób przygotowania Cebula po karpacku III

Cebulę obrać, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem cukru, ugotować na półmiękko, odcedzić, podsmażyć na maśle. Bułki okrajać ze skórki, podsmażyć z obu stron, ułożyć połówki cebul, polać koncentratem pomidorowym wymieszanym z żółtkami, posypać startym serem i zapiec w gorącym piekarniku.

Przepis Cebula po karpacku III dodany 2009-03-29 15:10

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 0
Oddano 0 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Cebula po karpacku III
Zobacz także inne Dodatki oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesiącu
Nigdy

Losowy składnik

Badian
Badian