Liczba porcji: 4-5

Koszt: niski

Czas przygotowania: 30min

Stopień trudnosci: łatwy

Kaloryczność: -


Litwa

Litwa

Cebula po litewsku

Składniki

500 g cebuli (dymki lub szalotki)
2—3 łyżki masła
szklanka zsiadłego mleka
2/3 szklanki śmietanki
natka pietruszki
sól
cukier i pieprz do smaku

Sposób przygotowania Cebula po litewsku

Cebulę, obrać, opłukać, sparzyć wrzącą wodą, odcedzić, wystudzić, zalać roztrzepanym mlekiem i pozostawić na 5 godz. w chłodnym miejscu. Następnie wyjąć, opłukać, osuszyć, podsmażyć na maśle nie rumieniąc, wlać śmietankę, dodać posiekaną natkę pietruszki i przyprawy, dusić do miękkości ciągle mieszając.

Przepis Cebula po litewsku dodany 2009-03-29 15:03

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 0
Oddano 0 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Cebula po litewsku
Zobacz także inne Dodatki oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesiącu
Nigdy

Losowy składnik

Anyż
Anyż