Liczba porcji: 4-5

Koszt: niski

Czas przygotowania: 25min

Stopień trudnosci: łatwy

Kaloryczność: -


Polska

Polska

Cebula po prowansalsku

Cebula po prowansalsku

Składniki

500 g cebuli (dymki lub szalotki)
natka pietruszki
2—3 łyżki masła
sól
cukier
pieprz
czosnek
sok z cytryny do smaku

Sposób przygotowania Cebula po prowansalsku

Cebulę obrać, opłukać, sparzyć wrzącą wodą, odcedzić. Czosnek posiekać, podsmażyć, dodać drobno pokrajaną natkę pietruszki, cebulę i przyprawy; dusić pod przykryciem często mieszając, doprawić. W czasie duszenia można skrapiać cebulę wodą.

Przepis Cebula po prowansalsku dodany 2009-03-29 16:04 przez Katarzyna

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 0
Oddano 0 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Cebula po prowansalsku
Zobacz także inne Dodatki oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesiącu
Nigdy

Losowy składnik

Żubrówka
Żubrówka