Liczba porcji: 4

Koszt: wysoki

Czas przygotowania: 1h 35min

Stopień trudnosci: średni

Kaloryczność: średnia


Włochy

Włochy

Comber jagnięcy z cebulką i młodymi ziemniaczkami

Składniki

1000 g combra jagnięcego
750 g młodych ziemniaczków
400 g młodych cebulek
30 g smalcu
3 łyżki oliwy
Kilka listków świeżej szałwii
Kilka gałązek świeżego rozmarynu
Kilka liści laurowych
Pieprz, sól

Sposób przygotowania Comber jagnięcy z cebulką i młodymi ziemniaczkami

Comber kroimy w średniej wielkości kawałki. Myjemy i osuszamy. Cebulki obieramy. Połowę z nich kroimy w cienkie plasterki. Młode ziemniaczki myjemy i wycieramy szorstką ściereczką. Nie obieramy! Rynienkę do pieczenia wysmarowujemy smalcem. Wlewamy oliwę, dodajemy liść laurowy, szałwię, rozmaryn oraz całe pokrojone cebulki. Układamy w tym kawałki mięsa. Solimy i pieprzymy. Pieczemy 1 godzinę w nagrzanym do temperatury 230° piekarniku. W połowie pieczenia dodajemy ziemniaczki i od czasu do czasu przewracamy kawałki mięsa i jarzyny drewnianą łopatką.

Przepis Comber jagnięcy z cebulką i młodymi ziemniaczkami dodany 2009-08-02 23:09

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 0
Oddano 0 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Comber jagnięcy z cebulką i młodymi ziemniaczkami
Zobacz także inne Dania główne oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesiącu
Nigdy

Losowy składnik

Żubrówka
Żubrówka