Liczba porcji: 5-6

Koszt: niski

Czas przygotowania: 30min

Stopień trudnosci: łatwy

Kaloryczność: niska


Polska

Polska

Cykoria z wody z masłem

Składniki

1 kg cykorii
2 łyżki masła
2 łyżki tartej bułki
sól
cukier do smaku

Sposób przygotowania Cykoria z wody z masłem

Cykorię oczyścić z uszkodzonych liści, wyciąć gorzki miąższ u nasady korzeni, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem cukru, gotować ok. 15 min. Następnie odcedzić, ułożyć na półmisku, polać zrumienioną tartą bułką wymieszaną ze stopionym masłem. Podawać do mięs lub ryb.

Przepis Cykoria z wody z masłem dodany 2009-03-29 15:42

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 0
Oddano 0 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Cykoria z wody z masłem
Zobacz także inne Dodatki oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesiącu
Nigdy

Losowy składnik

Sól
Sól