Liczba porcji: 4

Koszt: niski

Czas przygotowania: 40min

Stopień trudnosci: średni

Kaloryczność: wysoka


Polska

Polska

Dynia po węgiersku

Składniki

700 g dyni
cebula
1,5 łyżki tłuszczu
niepełna łyżka mąki
łyżka tłuszczu do kiełbasy
2/3 szklanki śmietany
250 g strąków papryki
150 g kiełbasy zwyczajnej
2—3 łyżki koncentratu pomidorowego
sól
cukier
papryka mielona do smaku

Sposób przygotowania Dynia po węgiersku

Cebulę i paprykę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, podsmażyć, skropić wodą i dusić do miękkości. Kiełbasę obrać z osłonki, pokrajać w półplasterki, podsmażyć. Dynię umyć, obrać z twardej skórki, usunąć pestki, miąższ pokrajać w kostkę, sparzyć wrzącą wodą, odcedzić, dodać do papryki razem z kiełbasą, koncentratem pomidorowym i przyprawami pod koniec duszenia. Następnie wlać śmietanę wymieszaną z mąką, zagotować i doprawić. Podawać z bułką.

Przepis Dynia po węgiersku dodany 2009-04-21 14:59

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 0
Oddano 0 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Dynia po węgiersku
Zobacz także inne Dania główne oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesiącu
Nigdy

Losowy składnik

Sok z cytryny
Sok z cytryny