Liczba porcji: 5

Koszt: niski

Czas przygotowania: 30min

Stopień trudnosci: b. łatwy

Kaloryczność: średnia


Polska

Polska

Fasolka szparagowa w śmietanie z pietruszką

Składniki

800 g fasolki szparagowej
łyżka mąki
3/4 szklanki śmietany
natka pietruszki
sól i cukier do smaku

Sposób przygotowania Fasolka szparagowa w śmietanie z pietruszką

Fasolkę oczyścić z włókien, odciąć końce, opłukać, pokrajać ukośnie na kawałki długości 4—5 cm, zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem cukru, gotować ok. 30 min. bez przykrycia. Miękką fasolkę odcedzić, włożyć do rondla, zalać śmietaną wymieszaną z mąką, dodać posiekaną natkę pietruszki, zagotować i doprawić.

Przepis Fasolka szparagowa w śmietanie z pietruszką dodany 2009-04-22 14:00 przez Janina

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 0
Oddano 0 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Fasolka szparagowa w śmietanie z pietruszką
Zobacz także inne Dania główne oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesiącu
Nigdy

Losowy składnik

Lód
Lód