Liczba porcji: 5

Koszt: niski

Czas przygotowania: 35min

Stopień trudnosci: łatwy

Kaloryczność: niska


Grecja

Grecja

Fasolka szparagowa z Krety

Składniki

700 g fasolki szparagowej
1—2 cebule
natka pietruszki
3—4 łyżki oleju
100 g ketchupu
sól
cukier
czosnek
tymianek

Sposób przygotowania Fasolka szparagowa z Krety

Fasolkę oczyścić z włókien, odciąć końce, opłukać, pokrajać ukośnie na kawałki długości 4—5 cm, zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem cukru, gotować ok. 30 min. bez przykrycia. Następnie odcedzić. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć nie rumieniąc, wymieszać z fasolką, ketchupem, posiekaną natką pietruszki i przyprawami. Chwilę poddusić często mieszając, doprawić.

Przepis Fasolka szparagowa z Krety dodany 2009-04-22 14:19 przez Janina

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 0
Oddano 0 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Fasolka szparagowa z Krety
Zobacz także inne Dania główne oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesiącu
Nigdy

Losowy składnik

Badian
Badian