Liczba porcji: 5-6

Koszt: ¶redni

Czas przygotowania: 50min

Stopień trudnosci: ¶redni

Kaloryczno¶ć: wysoka


Polska

Polska

Indyk w galarecie z owocami

Składniki

pier¶ z indyka
bulion około 130ml
puszka ananasa
puszka brzoskwiń
mięta, bazylia, szałwia – po łyżeczce
żelatyna – jedna łyżka
masło
pieprz i sól do smaku

Sposób przygotowania Indyk w galarecie z owocami

Dobrze umyt± pier¶ z indyka dokładnie nacieramy wszystkimi ziołami, sol± i pieprzem. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni, w tym czasie smarujemy formę do pieczenia masłem i układamy w niej mięso. Pieczemy przez pół godziny. Przez cały czas obficie podlewamy bulionem oraz zalew± z brzoskwiń i ananasa. Upieczon± pier¶ studzimy. W międzyczasie namaczamy żelatynę w dwóch łyżkach zimnej, przegotowanej wody i dodajemy do sosu pozostałego po pieczeniu. Dobrze mieszamy. Wystudzone mięso kroimy w grube plastry, układamy na półmisku, dekorujemy owocami i zalewamy sosem z żelatyn±. Odstawiamy w chłodne miejsce do zastygnięcia galarety.

Przepis Indyk w galarecie z owocami dodany 2009-12-18 23:32 przez Dosia

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 0
Oddano 0 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Indyk w galarecie z owocami
Zobacz także inne Dania główne oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesi±cu
Nigdy

Losowy składnik

Sól
Sól