Liczba porcji: 4

Koszt: średni

Czas przygotowania: 10min

Stopień trudnosci: średni

Kaloryczność: średnia


Polska

Polska

Kakao z bita śmietaną

Składniki

1 szklanka schłodzonej śmietany kremówki
pół łyżeczki wanilii
1 łyżka cukru dekoracyjnego
4 łyżki kakao
4 łyżki cukru
2 szklanki mleka przegotowanego, ciągle gorącego
czekolada tarta o smaku miętowym

Sposób przygotowania Kakao z bita śmietaną

Przed przygotowaniem bitej śmietany wstawiamy stalową miskę do lodówki i schładzamy. Zimną śmietanę z wanilią wlewamy do miski i miksujemy do momentu aż na powierzchni śmietany pojawiają się „wzgórki”. Posypujemy cukrem dekoracyjnym i mieszamy plastikową łopatką. Wstawiamy do lodówki. W innej misce z nierdzewnej stali mieszamy kakao z cukrem. Wlewamy stopniowo mleko, ciągle mieszając trzepaczką. Kakao wlewamy do dwóch sporych szklanek. Na wierzch kładziemy bitą śmietanę (używając szprycy do kremu) i posypujemy każdą porcję niewielka ilością tartej czekolady.

Przepis Kakao z bita śmietaną dodany 2010-01-11 08:01 przez Kamil

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 1
Oddano 1 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
bardzo fajne , ale mam inny
dodał: juliablaszczak (2012-03-30 14:40:37)
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Kakao z bita śmietaną
Zobacz także inne Wszystkie przepisy oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesiącu
Nigdy

Losowy składnik

Lód
Lód