Liczba porcji: 5-6

Koszt: niski

Czas przygotowania: 1h

Stopień trudnosci: średni

Kaloryczność: wysoka


Polska

Polska

Karasie duszone w śmietanie

Składniki

karaś 1kg
40g tłuszczu
mąka 30g
śmietana pół szklanki
kostka przyprawy do zup
sól, siekany koperek

Sposób przygotowania Karasie duszone w śmietanie

Całe karasie sprawiamy, płuczemy i dobrze czyścimy. Do potrawy potrzebujemy ryby bez głowy, wnętrzności, płetw i łusek. Następnie tak przygotowaną rybę solimy i oprószamy mąką. Na patelni rozgrzewamy mocno tłuszcz i smażymy na nim rybę z obu stron. Następnie przekładamy do rondla i dolewamy 250ml wody oraz dorzucamy kostkę przyprawy do zup. Dusimy przez 20-25 minut. Pod koniec gotowania dolewamy śmietanę i całość dosalamy. Mocno podgrzewamy. Podajemy w salaterce, posypane koperkiem.

Przepis Karasie duszone w śmietanie dodany 2009-12-25 14:01 przez Iga

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 0
Oddano 0 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Karasie duszone w śmietanie
Zobacz także inne Dania główne oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesiącu
Nigdy

Losowy składnik

Skórka z cytryny
Skórka z cytryny