Liczba porcji: 4

Koszt: średni

Czas przygotowania: 10min

Stopień trudnosci: średnio

Kaloryczność: niska


Niemcy

Niemcy

Kawa po bawarsku

Składniki

125 g półsłodkiej czekolady
półtora szklanki śmietany kremówki
mocna gorąca czarna kawa (ilość na 4 szklanki)
szczypta cynamonu

Sposób przygotowania Kawa po bawarsku

Czekoladę wkładamy do miski z nierdzewnej stali ustawionej na rondlu, do połowy wypełnionym gorącą woda. Rondel ogrzewamy tak, aby woda lekko się gotowała i rozpuściła czekoladę. Gorącą kawę wlewamy do dzbanka i mieszamy z gorącą czekoladą. Wlewamy do czterech szklanek typu Irish-coffee lub ładnych kubków, pamiętając aby zostawić co najmniej 2,5cm wolne na śmietanę. Przekładamy ostrożnie łyżką bitą śmietanę do szklanek tak, aby pozostała na wierzchu napoju. Posypujemy cynamonem i zaraz podajemy.

Przepis Kawa po bawarsku dodany 2010-01-13 14:01 przez Kasia

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 0
Oddano 0 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Kawa po bawarsku
Zobacz także inne Soki i napoje oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesiącu
Nigdy

Losowy składnik

Cytryna
Cytryna