Liczba porcji: 4

Koszt: niski

Czas przygotowania: 55min

Stopień trudnosci: łatwy

Kaloryczność: średnia


Polska

Polska

Koperkowa zupa

Koperkowa zupa

Składniki

niecałe dwa litry wody
250g włoszczyzny
300g kości
surowe żółtko
pół szklanki śmietany
40g mąki
3 łyżki posiekanego koperku
sól do smaku

Sposób przygotowania Koperkowa zupa

Na początek gotujemy wywar z warzyw i kości. Całość przecedzamy i doprawiamy mąką rozmieszaną z wodą. Gotujemy. Żółtko dobrze rozcieramy z masłem i rozprowadzamy w połowie szklanki wywaru. Dorzucamy koperek. Możemy podawać z kluseczkami kładzionymi lub lanym ciastem. Zupa koperkowa najlepiej smakuje zrobiona ze świeżego koperku.

Przepis Koperkowa zupa dodany 2009-07-26 16:17 przez Janina

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 0
Oddano 0 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Koperkowa zupa
Zobacz także inne Zupy oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesiącu
Nigdy

Losowy składnik

Banan
Banan