Liczba porcji: 5-6

Koszt: średni

Czas przygotowania: 45min

Stopień trudnosci: średni

Kaloryczność: wysoka


Polska

Polska

Kotlety de volaille

Składniki

cztery piersi z kurczaka
2 łyżki mąki
2 jajka
szklanka bułki tartej, przesianej
masło
sól

Sposób przygotowania Kotlety de volaille

Piersi z kurczaka dokładnie obmywamy, pozbywamy się zbędnych błonek, przekrajamy na połówki i rozbijamy tłuczkiem. 100g masła wkładamy na kilka minut do zamrażarki, by było twarde, następnie dzielimy je na 10 kawałków krótszych od piersi. Układamy je na filetach i bardzo dokładnie zawijamy. Masło nie może wypływać w czasie smażenia. Jajko lekko roztrzepujemy widelcem. Kotlety z każdej strony obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy ze wszystkich stron na złocisty kolor.

Przepis Kotlety de volaille dodany 2010-03-15 20:01 przez Radek

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 0
Oddano 0 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Kotlety de volaille
Zobacz także inne Dania główne oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesiącu
Nigdy

Losowy składnik

Sok z cytryny
Sok z cytryny