Liczba porcji: 6-8

Koszt: niski

Czas przygotowania: 1h 20min

Stopień trudnosci: średni

Kaloryczność: średnia


Polska

Polska

Kotlety ziemniaczane

Składniki

1 kg ziemniaków
3 cebule
łyżka tłuszczu do cebuli
50 g żółtego twardego sera
100 g tłuszczu do smażenia
6 łyżek bułki tartej
2 jajka
3 łyżki mąki
pieprz, sól
natka pietruszki

Sposób przygotowania Kotlety ziemniaczane

Myjemy i obieramy ziemniaki . Płuczemy i zalewamy osoloną wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem. Odcedzamy, a następnie przecieramy przez praskę. Obieramy cebulę, kroimy w kostkę, a następnie podsmażamy ją, ale na tyle żeby się nie zrumieniła mocno. Łączymy ze startym serem, posiekaną natką pietruszki, ziemniakami, jajami oraz mąką. Doprawiamy, a następnie dzielimy na 8 części i formujemy w bułce tartej walne kotleciki o grubości około 2cm. Smażymy z obydwu stron aż będą miały jasnozłoty kolor. Podajemy z sosem pieczarkowym oraz innymi ostrymi sosami oraz z surówką.

Przepis Kotlety ziemniaczane dodany 2010-01-23 08:01 przez ewa22

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 0
Oddano 0 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Kotlety ziemniaczane
Zobacz także inne Dania główne oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesiącu
Nigdy

Losowy składnik

Skórka z cytryny
Skórka z cytryny