Liczba porcji: 4

Koszt: średni

Czas przygotowania: 40min

Stopień trudnosci: średni

Kaloryczność: średna


Polska

Polska

Łatwa fasolka szparagowa

Składniki

800g fasolki szparagowej
4 jaja
2 łyżki masła lub margaryny do wysmarowania naczynia
natka pietruszki
pół szklanki śmietany
2—3 łyżki koncentratu pomidorowego
50g żółtego twardego sera
sól
cukier
pieprz
przyprawa curry

Sposób przygotowania Łatwa fasolka szparagowa

Fasolkę oczyścić z włókien, pokrajać ukośnie na kawałki o długości 4—5 cm, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem cukru, gotować ok. 25 min. bez przykrycia. Następnie odcedzić, wymieszać ze śmietaną, koncentratem pomidorowym, posiekaną natką pietruszki i przyprawami. Przełożyć do jednoporcjowych naczyń żaroodpornych, wbić jaja, posypać startym serem i przyprawami, zapiec w gorącym piekarniku, aż białka się zetną.

Przepis Łatwa fasolka szparagowa dodany 2009-05-16 13:47 przez Janina

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 0
Oddano 0 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Łatwa fasolka szparagowa
Zobacz także inne Dania główne oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesiącu
Nigdy

Losowy składnik

Jajko
Jajko