Liczba porcji: 4

Koszt: średni

Czas przygotowania: 20min

Stopień trudnosci: średni

Kaloryczność: niska


Polska

Polska

Marmurkowe jaja przepiórcze na sałatce z fasolki szparagowej

Marmurkowe jaja przepiórcze na sałatce z fasolki szparagowej

Składniki

20 szt. jaj przepiórczych 800 g fasolki szparagowej 2 puszki tuńczyka 120 g pomidorów koktajlowych 1 świeży ogórek 1 cebula 30 ml oliwy z oliwek 10 ml octu balsamicznego sól pieprz 2 łyżeczki Herbaty czarnej liściastej Irving Daily Superior

Sposób przygotowania Marmurkowe jaja przepiórcze na sałatce z fasolki szparagowej

Jaja ugotować w wodzie z herbatą i solą. Następnie pokruszyć skorupkę ale jej nie zdejmować. Włożyć jajka znów do wody z herbatą, ale już nie gotować. Fasolkę ugotować w wodzie z solą i cukrem. Odcedzić, dodać tuńczyka w kawałkach, pomidory, plastry ogórka i cebuli. Dodać obrane jaja, obficie skropić oliwą i octem balsamicznym.

Przepis Marmurkowe jaja przepiórcze na sałatce z fasolki szparagowej dodany 2012-04-07 11:01 przez irv

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 0
Oddano 0 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Marmurkowe jaja przepiórcze na sałatce z fasolki szparagowej
Zobacz także inne Przystawki oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesiącu
Nigdy

Losowy składnik

Sok z cytryny
Sok z cytryny