Liczba porcji: 5

Koszt: niski

Czas przygotowania: 40min

Stopień trudnosci: łatwy

Kaloryczność: niska


Polska

Polska

Owocowa fasolka szparagowa

Składniki

600 g fasoli szparagowej
kieliszek białego wytrawnego wina (100 g)
2 łyżki masła
500 g jabłek lub gruszek
sól
cukier
cynamon
goździki
sok z cytryny lub kwasek cytrynowy
skórka z cytryny

Sposób przygotowania Owocowa fasolka szparagowa

Fasolkę oczyścić z włókien, odciąć końce, pokrajać ukośnie na kawałki długości 4—5 cm, zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem cukru, gotować ok. 25 min. bez przykrycia. Następnie fasolkę odcedzić, włożyć do rondla. Owoce umyć, obrać, przekrajać na pół, wydrążyć z gniazd nasiennych, pokrajać w cząstki, włożyć do fasolki razem z przyprawami, skropić winem i sokiem z cytryny, dodać startą skórkę cytrynową i masło; dusić 5 min. pod przykryciem na małym ogniu.

Przepis Owocowa fasolka szparagowa dodany 2009-11-29 11:32 przez Janina

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 0
Oddano 0 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Owocowa fasolka szparagowa
Zobacz także inne Sałatki i surówki oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesiącu
Nigdy

Losowy składnik

Banan
Banan