Liczba porcji: 6-7

Koszt: niski

Czas przygotowania: 1h 15min

Stopień trudnosci: ¶redni

Kaloryczno¶ć: b. wysoka


Polska

Polska

P±czki z twarogiem

Składniki

500g sera białego
2 szklanki m±ki
6 jajek
pół szklanki cukru białego
soda
olej
cukier puder

Sposób przygotowania P±czki z twarogiem

Biały ser dokładnie mielimy. Następnie ucieramy go dodaj±c po trochę cukier i jajka jednocze¶nie. Ucieramy dalej. Dodajemy sodę z m±k±. Mieszamy bardzo dokładnie, aby soda równomiernie rozprowadziła się po całym cie¶cie. W głębokim naczyniu rozgrzewamy spor± ilo¶ć oleju. Kładziemy na niego kulki uformowane z ciasta i smażymy z obu stron. Na blacie rozkładamy bibułkę kuchenn± lub ręczniczki papierowe, na które wykładamy usmażone p±czki, by ¶ciekł z nich nadmiar tłuszczu. Na samym końcu posypujemy je cukrem pudrem.

Przepis P±czki z twarogiem dodany 2010-01-12 02:01 przez Jadzia

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 10
Oddano 2 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis P±czki z twarogiem
Zobacz także inne Tłusty czwartek oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesi±cu
Nigdy

Losowy składnik

M±ka
M±ka