Liczba porcji: 4-5

Koszt: niski

Czas przygotowania: 35min

Stopień trudnosci: średni

Kaloryczność: średnia


Polska

Polska

Pierogi z kapustą i grzybami

Składniki

350g mąki
2 jajka
1kg cukrowej kapusty
2 cebule
kilka dużych suszonych grzybów
masło
sól i pieprz

Sposób przygotowania Pierogi z kapustą i grzybami

Kapustę kroimy na drobne kawałki. Grzyby moczymy w wodzie, po czym gotujemy je. Cebule pokrojone w drobną kostkę szklimy na maśle i dodajemy do kapusty. Dolewamy wywaru z grzybów i dusimy, aż kapusta zmięknie. Jajko gotujemy, siekamy i dodajemy do kapusty. Grzyby również siekamy i dodajemy do całości. Doprawiamy pieprzem i solą oraz dobrze mieszamy. Z maki, jajka i odrobiny wody ugniatamy ciasto. Rozwałkowujemy i wycinamy kółka. Na każde z nich kładziemy porcję farszu i zagniatamy brzegi. Gotujemy w osolonej, wrzącej wodzie do momentu, aż wypłyną na wierzch i przez minutę tam się utrzymają.

Przepis Pierogi z kapustą i grzybami dodany 2009-11-26 09:49

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 0
Oddano 0 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Pierogi z kapustą i grzybami
Zobacz także inne Potrawy wigilijne oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesiącu
Nigdy

Losowy składnik

Żubrówka
Żubrówka