Liczba porcji: 4

Koszt: ¶redni

Czas przygotowania: 30min

Stopień trudnosci: ¶redni

Kaloryczno¶ć: ¶rednia


Polska

Polska

Pier¶ z kurczaka panierowana

Składniki

2 piersi z kurczaka, bez skóry i ko¶ć, podzielone na połowy
1 szklanka m±ki
2 roztrzepane jajka
1 szklanka bułki tartej
2 łyżki oleju arachidowego lub ro¶linnego
1 łyżka masła
pieprz, sól

Sposób przygotowania Pier¶ z kurczaka panierowana

Pomiędzy dwa kawałki pergaminu wkładamy każd± z piersi kurczaka. Drewnianym młotkiem rozbijamy je, aż będ± do¶ć cienkie. Przyprawiamy kurczaka pieprzem i sol±, a następnie obtaczamy go w m±ce. Zanurzamy go w roztrzepanych jajkach, a potem pokrywamy go tart± bułk±. Rozgrzewamy olej i masło na dużej patelni. Wkładamy kurczaka i smażymy na ¶rednim ogniu przez 3-4minuty z każdej strony. Podajemy z ulubionym sosem.

Przepis Pier¶ z kurczaka panierowana dodany 2010-01-15 02:01 przez Erik

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 10
Oddano 1 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Pier¶ z kurczaka panierowana
Zobacz także inne Dania główne oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesi±cu
Nigdy

Losowy składnik

M±ka
M±ka