Liczba porcji: 5-6

Koszt: średni

Czas przygotowania: 1h 40min

Stopień trudnosci: średni

Kaloryczność: średnia


Arabia

Arabia

Pomidorowa z mięsem jagnięcym

Składniki

chuda jagnięcina lub baranina 500g
dojrzałe pomidory 750g
ryż - ćwierć szklanki
duża cebula
tarta gałka muszkatołowa - pół łyżeczki
sól
pieprz

Sposób przygotowania Pomidorowa z mięsem jagnięcym

Mięso umyć, podzielić na 4 części, włożyć do garnka, sparzyć wrzątkiem, a następnie zalać zimną wodą i gotować na dużym ogniu. Po upływie 2 min. od zawrzenia przełożyć mięso na cedzak i pod bieżącą wodą zmyć pianę. Garnek wypłukać, ponownie włożyć mięso i zalać takąilością wody, aby całe mięso było zanurzone. Gotować na dużym ogniu. W czasie gotowania usuwać gromadzącą się pianę. Po upływie 3 min. zmniejszyć ogień, garnek przykryć i gotować nadal ok. 1 godz. Następnie dodać obrane ze skórki i pokrajane w grube kawałki pomidory, pokrajaną w talarki cebulę, gałkę, sól i pieprz. Garnek przykryć i pozostawić na małym ogniu jeszcze 30 min. Dopiero wtedy wsypać przepłukany ryż, przykryć garnek i gotować zupę, aż ryż będzie miękki. Podawać na gorąco z chlebem.

Przepis Pomidorowa z mięsem jagnięcym dodany 2010-10-02 08:01 przez Janek

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 0
Oddano 0 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Pomidorowa z mięsem jagnięcym
Zobacz także inne Zupy oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesiącu
Nigdy

Losowy składnik

Badian
Badian