Liczba porcji: 3-4

Koszt: średni

Czas przygotowania: 50min

Stopień trudnosci: średni

Kaloryczność: średnia


Polska

Polska

Ryba po marynarsku

Składniki

½ kg filetów z dorsza lub morszczuka
kilka ziemniaków
pól selera
marchewka
2 cebule
¼ szklanki śmietany
mąka
olej
ząbek czosnku
150ml soku pomidorowego
sok z cytryny
natka pietruszki, sól, pieprz

Sposób przygotowania Ryba po marynarsku

Filety umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem, obtoczyć w mące i obsmażyć z obu stron. Ziemniaki i cebulę pokroić w plasterki, seler i marchewkę zetrzeć na tarce, wymieszać dokładnie razem i podsmażyć na patelni. Następnie układamy je w naczyniu żaroodpornym, kładziemy na to rybę, posypujemy siekanym czosnkiem i polewamy śmietaną wymieszaną z sokiem. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą i pieczemy przez 20-25 minut w wysokiej temperaturze. Po upieczeniu posypujemy siekaną natką.

Przepis Ryba po marynarsku dodany 2009-12-01 18:50

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 0
Oddano 0 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Ryba po marynarsku
Zobacz także inne Potrawy wigilijne oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesiącu
Nigdy

Losowy składnik

Anyż
Anyż