Liczba porcji: 3-4

Koszt: niski

Czas przygotowania: 1h 10min

Stopień trudnosci: łatwy

Kaloryczność: niska


Polska

Polska

Sałatka warzywna

Składniki

duża cebula
5 ząbków czosnku
2 łyżki posiekanego szczypiorku
łyżka posiekanego koperku
duży, świeży ogórek
6 rzodkiewek
5 średnich pomidorów
2 łyżki oliwy
sól
sok z jednej cytryny

Sposób przygotowania Sałatka warzywna

Cebulę i czosnek obrać z łusek i drobno posiekać, dodać szczypiorek, koperek i sól do smaku. Ogórek obrać i pokrajać w drobną kostkę, rzodkiew oczyścić, umyć i pokrajać w plasterki, pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokrajać na ósemki. Wszystkie warzywa wymieszać widelcem, polać oliwą i przyprawić sokiem z cytryny do smaku. Podawać do mięs. Ilość składników można dowolnie zmieniać według gustu.

Przepis Sałatka warzywna dodany 2010-10-15 08:01 przez Janek

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 5
Oddano 1 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Sałatka warzywna
Zobacz także inne Sałatki i surówki oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesiącu
Nigdy

Losowy składnik

Anyż
Anyż