Liczba porcji: 6-7

Koszt: średni

Czas przygotowania: 2h 40min

Stopień trudnosci: średni

Kaloryczność: wysoka


Polska

Polska

Schab z ananasem

Składniki

schab bez kości około 1kg
3 jabłka winne
ananas z puszki kilka plastrów
łyżeczka soku z cytryny
2 łyżki masła
łyżeczka mąki
po łyżeczce majeranku, cukru i koniaku
pieprz i sól

Sposób przygotowania Schab z ananasem

Schab czyścimy i osuszamy z wody. Następnie nacieramy go dokładnie solą, sokiem z cytryny i pieprzem. Odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce, po czym oprószmy go mąką, obkładamy kawałkami masła i układamy w brytfance. Jabłka myjemy i kroimy na ćwiartki, które również układamy w brytfance. Całość przykrywamy i pieczemy przez godzinę. Po pół godziny dodajemy majeranek i cukier. Po upieczeniu kroimy mięso na plastry, na każdym z nich kładziemy po plasterku ananasa. Układamy całość w brytfance i ponownie wstawiamy do podpieczenia.

Przepis Schab z ananasem dodany 2010-03-22 20:01 przez Radek

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 0
Oddano 0 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Schab z ananasem
Zobacz także inne Dania główne oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesiącu
Nigdy

Losowy składnik

Jajko
Jajko