Jajko

Jajko
Jajko

Opis Jajko

Jest jednym z głównych składników śniadań, ciast i innych potraw. W Polsce najczęściej używane jest jako kurze. Jajka zawierają bardzo dużo substancji odżywczych. Jajo kurze ma średnio około 74,8% wody, 12,6% białka, 10% tłuszczu, w 1,1% węglowodanów, a 100 gramów jajek ma 147 kcal.

Przepisy z tym skladnikiem:

Cebula faszerowana IV
Kalmary w cieście
Fritto emiliańskie
Kruche ciasto z nadzieniem z kurczaka
Sałatka śledziowa
Bananowe ciasto
Kluski z makiem
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Zobacz także:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesiącu
Nigdy

Losowy składnik

Angostura bitters
Angostura bitters