Skórka z cytryny

Skórka z cytryny

Opis Skórka z cytryny

Skórka z cytryny jest jednym z bardziej popularnych dodatków do ciast i drinków. Uzyskujemy j± przez ¶cieranie dobrze umytej cytryny. Należy przy tym uważać, by nie ¶cierać wewnętrznej, białej skórki cytryny, gdyż daje ona bardzo gorzki smak. Skórka z cytryny to bardzo niedoceniany składnik wielu ciast (np. keksy).

Przepisy z tym skladnikiem:

Owocowa fasolka szparagowa
Rolmopsy z papryk±
Kluski z makiem
Komentarze:
Ja bardzo lubię kandyzowane skórki z cytryny. Dodaje je do ciast jako ozdobę :) Pozdrawiam!
dodał: Edyta z Kielc (2009-11-29 11:40:44)
Komentarz:
Podpis:
Zobacz także:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesi±cu
Nigdy

Losowy składnik

M±ka
M±ka