Liczba porcji: 4

Koszt: średni

Czas przygotowania: 4h

Stopień trudnosci: łatwy

Kaloryczność: średnia


Polska

Polska

Sorbet malinowy

Składniki

350g słodkich malin
150g cukru pudru
sok wyciśnięty z dwóch cytryn

Sposób przygotowania Sorbet malinowy

Maliny razem z cukrem i sokiem cytrynowym dobrze zmiksować, a następnie przecedzić przez sitko, by nasz sorbet malinowy nie miał pestek i dużych kawałków. Przelać do oddzielnego naczynia i wstawić na około dwie godziny do lodówki. Po tym czasie wyciągamy, dobrze ubijamy trzepaczką i zamrażamy ponownie. Podawać po 20 minutach od wyciągnięcia z zamrażania.

Przepis Sorbet malinowy dodany 2009-05-11 10:21

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 0
Oddano 0 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Sorbet malinowy
Zobacz także inne Desery oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesiącu
Nigdy

Losowy składnik

Cytryna
Cytryna