Liczba porcji: 4-5

Koszt: średni

Czas przygotowania: 25min

Stopień trudnosci: średni

Kaloryczność: wysoka


Arabia

Arabia

Sos sezamowy (taratoor)

Składniki

pasta sezamowa - 1 szklanka
sok z cytryny - pół szklanki
czosnek - 3 ząbki
sól

Sposób przygotowania Sos sezamowy (taratoor)

Czosnek oczyścić i rozetrzeć na miazgę, dodając pastę sezamową. W szklance wymieszać sok z cytryny z wodą (trochę ponad pół szklanki), posolić i powoli wlewać z pastą sezamową. Energicznie ubijać trzepaczką. Wodę dodawać póty,póki sos nie uzyska konsystencji gęstego majonezu. Taratoor może być podawany do smażonych ryb, kalafiorów itp. Można go przygotować w mikserze.

Przepis Sos sezamowy (taratoor) dodany 2010-10-24 08:01 przez Jan

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 0
Oddano 0 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Sos sezamowy (taratoor)
Zobacz także inne Dodatki oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesiącu
Nigdy

Losowy składnik

Anyż
Anyż