Liczba porcji: 6-8

Koszt: niski

Czas przygotowania: 1h 40min

Stopień trudnosci: średni

Kaloryczność: wysoka


Polska

Polska

Tymbaliki z drobiu

Składniki

pół kg ugotowanego kurczaka
2 szklanki rosołu
po 100g papryki konserwowej i groszku konserwowego
2 jaja
3 łyżeczki żelatyny
2 marchewki ugotowane w rosole
pieprz

Sposób przygotowania Tymbaliki z drobiu

Jajka gotujemy na twardo i kroimy na kawałki, paprykę kroimy w drobną kostkę, groszek odcedzamy i układamy to na dnie małych foremek. Na to kładziemy kawałki drobno posiekanego drobiu oraz talarki marchewki. W tym samym czasie żelatynę zalewamy zimną wodą w niewielkiej ilości, czekamy aż napęcznieje i zagotowujemy w rosole. Doprawiamy go pieprzem i rozlewamy do foremek. Czekamy, aż zastygnie.

Przepis Tymbaliki z drobiu dodany 2010-03-01 14:01 przez Radek

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 0
Oddano 0 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Tymbaliki z drobiu
Zobacz także inne Przystawki oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesiącu
Nigdy

Losowy składnik

Anyż
Anyż