Liczba porcji: 3-4

Koszt: niski

Czas przygotowania: 50min

Stopień trudnosci: łatwy

Kaloryczno¶ć: niska


Polska

Polska

Zupa grzybowa

Składniki

50g grzybów suszonych
paczka włoszczyzny
m±ka
masło
sól i pieprz

Sposób przygotowania Zupa grzybowa

Grzyby moczymy przez kilka godzin, poczym gotujemy je w tej samej wodzie. W drugim garnku gotujemy włoszczyznę i dodajemy wywar z grzybów. Doprawiamy sol± i pieprzem. Z m±ki i masła robimy zasmażkę, któr± dodajemy do przecedzonego wywaru warzywnego wraz z pokrojonymi w paski grzybami. Najlepiej podawać jest z kluskami lanymi, ugotowanymi w zupie.

Przepis Zupa grzybowa dodany 2009-12-03 19:42 przez Artur

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 0
Oddano 0 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Zupa grzybowa
Zobacz także inne Potrawy wigilijne oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesi±cu
Nigdy

Losowy składnik

Sól
Sól