Liczba porcji: 5-6

Koszt: niski

Czas przygotowania: 1h 10min

Stopień trudnosci: łatwy

Kaloryczność: niska


Francja

Francja

Zupa z porów

Składniki

sześć średniej wielkości porów
łyżka masła
6 ziemniaków niedużych
natka pietruszki
sól
grzanki

Sposób przygotowania Zupa z porów

Do garnka wlewamy trzy litry wody, wrzucamy pokrojone w drobną kostkę pory i obrane ziemniaki. Gotujemy przez godzinę, doprawiamy solą. Następnie miksujemy lub przeciskamy przez drobne sito. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki. Podajemy z grzankami.

Przepis Zupa z porów dodany 2010-03-16 08:01 przez Radek

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 0
Oddano 0 głosów
Drukuj ten przepis Poleć ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis Zupa z porów
Zobacz także inne Zupy oraz:

Strona główna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia składników

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj własny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stronę

Newsletter

Bezpłatny newsletter kulinarny, wpisz swój email!

Sonda

Jak często gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w tygodniu
Rzadziej niż raz w miesiącu
Nigdy

Losowy składnik

Jajko
Jajko