Liczba porcji: 6-8

Koszt: 鈔edni

Czas przygotowania: 1h 40min

Stopie trudnosci: 鈔edni

Kaloryczno嗆: 鈔ednia


Polska

Polska

真rek na 郾iadanie wielkanocne

Sk豉dniki

1,5 l bulionu warzywno-mi瘰nego
1 l 簑ru
bia豉 kie豚asa surowa oko這 p馧 kg
cebula
4 jajka ugotowane na twardo
p馧 szklanki g瘰tej 鄉ietany
1 造磬a startego chrzanu
3 li軼ie laurowe
5 z帳k闚 czosnku
kilka ziarenek czarnego pieprzu
造磬a majeranku
s鏊 i pieprz

Spos鏏 przygotowania 真rek na 郾iadanie wielkanocne

Wywar podgrzewamy, wk豉damy do niego kie豚as i gotujemy dalej. Nast瘼nie dodajemy podsma穎n cebulk, pieprz w ziarenkach oraz li軼ie laurowe. Razem gotujemy dalej. Po oko這 pó godzimy wyjmujemy cebul i wlewamy 簑r. Dalej trzymamy na palniku przez kolejne pó godziny. Kie豚asa powinna by ju dobrze ugotowana. Wyci庵amy j z naszego wielkanocnego 簑rku i dodajemy zmia盥穎ny czosnek oraz chrzan. Zabielamy nast瘼nie 鄉ietan i doprawiamy majerankiem. Na ko鎍u przyprawiamy dodaj帷 pieprz i sól.

真rek wielkanocny wlewamy gor帷y do talerz, w których znajduj si gotowane jajka pokrojone w poówki oraz kie豚asa pokrojona w plasterki.

Przepis 真rek na 郾iadanie wielkanocne dodany 2010-03-25 20:36 przez Greta

Ocen ten przepis

Średnia ocen: 0
Oddano 0 głosów
Drukuj ten przepis Pole ten przepis innym
Komentarze:
Komentarz:
Podpis:
Teraz ogladasz przepis 真rek na 郾iadanie wielkanocne
Zobacz tak瞠 inne Potrawy wielkonocne oraz:

Strona g堯wna

Wszystkie przepisy

Encyklopedia sk豉dnik闚

Poradnik kucharza

O Nas

Dodaj w豉sny przepis

Szukanie zaawansowane

Ciekawe strony

Tapety

Kontakt

Promuj stron

Newsletter

Bezp豉tny newsletter kulinarny, wpisz sw鎩 email!

Sonda

Jak cz瘰to gotujesz?
Codziennie
Co dwa dni
Dwa razy w tygodniu
Raz w tygodniu
Rzadziej ni raz w tygodniu
Rzadziej ni raz w miesi帷u
Nigdy

Losowy sk豉dnik

Banan
Banan